![]() |
![]() | ![]() |
Vynter
Dzielny Rumak
![]() |
![]() |
Muciek, ktoś napewno kocha/lubi. Jeżeli bedziesz dobra w tym co robisz, bedziesz mieć fajne, ciekawe pomysły to Twoja strona napewno zyska na poplarnosci, uwierz mi. A osobiście wole stronę o krowach niż tysieczny blog o "koffanych konisiach".
![]() Jeżli dobrze zrozumiałm waszą (PP i M) wypowiedź to chodzi o to, ze niby z tego ovh dzwonia i sprawdzają dane? Do mnie nie dzwonili, a nawet podałam prawdziwe ![]() Ewel--->czekam na pw ![]() A co do silesian- zmieniłam na srebno te literki. Powiedźcie czy wszystko dobrze się wam wyświetla? Niedługo będzie galeria z kawalifikacji do ZT, nawet fajne te ogiery w tym roku, bo w poprzednim niezbyt mi się podobały, wiec warto zobaczyć. Tylko musze zabrac sie do jej żmudnego tworzenia. |
|||||||||||||
Post został pochwalony 0 razy
|
![]() |

![]() | ![]() |
ewel92
Koniarz Doskonały!
![]() |
![]() |
no to powiem tu tak ogólnie: kumpela opowiadała mi, że jeździła kiedyś w stadninie a konkretnie w stajni która hodowała ślązaki... i ogiery spokojne nie są... jedna z dziewczyn spadła... dalej chyba mówić nie muszę... ale nie zaprzeczam że rasa śląska bardzo mi się podoba i jesli bede w przyszlosci kupowala jeszcze konia, to biorę tą mozliwosc jaką sa slazaki pod uwagę...
|
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
przypadkowy przechodzień
Moderator
![]() |
![]() |
Vynter - nie, teraz kod do autoryzacji konta podawany jest telefonicznie
|
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Muciek92
Młody Konik
![]() |
![]() |
Już mam konto
![]() ![]() ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Vynter
Dzielny Rumak
![]() |
![]() |
Ewel to jakbys sie kiedyś na sl zdecydowała to daj znać
![]() Muciek i dobrze! ![]() ps. Pomysł maja niestety to do siebie, ze częścciej jest ich wiecej niz wolnego czasu i sił na ich realizację ![]() PP- nie wiedziałam. |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Vynter
Dzielny Rumak
![]() |
![]() |
Wersja 2.0 już w sieci
![]() Co do samej version 2.0. to jak zreszta mozecie sami zauważyć jest nieco mniej "ponura", no ale wiosna idzie, więc troszke trzebyło ja zniemić ![]() ![]() A jak wam sie podaba? Lepsza/gorsza od starej? Moze coś nie dziala tak jak powinno (oprócz obrazków, które musze przerobić)? Sugestie? |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
przypadkowy przechodzień
Moderator
![]() |
![]() |
zrób sobie zewnętrzny arkusz CSS, nie ładuj tego wszystkiego na każdą stronę - tak będzie wygodniej
przydałby się jakiś padding dla tych boxów po lewej (ustaw dla tego najbardziej wewnętrznego div'a z tych 4) i tak samo dla div'a #strona div logo - zmień to na h1, ustaw go w kodzie przed boxem, daj float:right i użyj Image-replacement strona ci się krzaczy tak poza tym w tych boxach to raczej powinny być h2 a nie h3 nagłówki w stylu strona główna - to też h2 przydałoby się też poprawić kod podstron ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Tygrysia
Administrator
![]() |
![]() |
A więc ja się wypowiem z wizualnego punktu widzenia.
Jest ładnie. Dużo lepiej niż było. Oczy nie męczą mi się przez ciemną i jednolitą kolorystykę. Jest kolorowo, kontrastowo, estetycznie - czego więcej trzeba? Jedyne co mi się nie podoba, bo pasek boczny. Jakiś mi się wydaje... taki niechlujny. |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Vynter
Dzielny Rumak
![]() |
![]() |
Też myślałam o zewnetrznym css.
nie za bardzo rozumiem...chodzi o to żeby logo wyswietlało się jako image-replacemnt? po co? skąd wiesz kiedy powinnien być padding? ![]() o podstronach wiem ![]() Tygrysia masz na myśli ten pasek, który wyswietla sie pod fx? Bo w IE jest ustawiony inny...Fakt, faktem cos z tym musze zrobić. Thx za opinie, narazie ogarneło mnie wszechwaładne lenistwo, ale wezne się wkrótce znowu do pracy ![]() jeszcza takie pytanko - co zrobić żeby strona była wyszukiwana w googlach i innych, nie tylko po wpisaniu slązaki, konie slaskie, ale też np. zt dla ogierów sl itp? bo kiedyś jak strony były jako html nie było z tym problemu, a teraz nic z tego... |
||||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
przypadkowy przechodzień
Moderator
![]() |
![]() |
to wciel ten pomysł w życie bo na razie z każdą podstroną jest ściągany ten arkusz który masz w kodzie, a tak byłby ściągnięty tylko raz
po co: po pierwsze - z semantycznego punktu widzenia, to co tam jest to jest tekst więc powinno ty być w kodzie jako tekst, poza tym - czy nie jest to najważniejszy tytuł całej strony? a tym właśnie jest h1 po drugie - wyszukiwarki też patrzą na to, czy coś jest zwykłym tekstem, obrazkiem, nagłówkiem czy wyróżnieniem. A jeżeli to jest tylko pusty div z tłem to nic nie widzą Po prostu widzę, i właśnie chodzi o to, żeby padding był różny od zera, bo jak tak przylega do krawędzi to trochę nie za bardzo to wygląda albo łatiwej daj padding dla ul w div #box, ale dla strony też by się przydał (pamiętaj że faktyczne wymiary elementu to width/height + padding) btw: masz literówkę w css -
poza tym znowu jest coś źle z tym menu pod IE jeżeli chodzi o pasek przewijania, to naprawdę niewiele z nim możesz zrobić (to że możesz zmienić sobie jego kolory w IE to tylko wymysł przeglądarki), chyba żę za pomocą JavaScript (wtedy to można poszaleć i robić to co się chce, jak np. tutaj: [link widoczny dla zalogowanych] [w IE też działa, ale wygląda brzydziej], ale ten skrypt ma ograniczenia licencyjne) co do googli - treść strony jest najważniejsza (dlatego też powinnaś dać tam h1 zamiast tego diva), ja stosuje bardzo proste meta, a czasem witają mnie różne niespodzianki jeśli chodzi o pozycję mojej strony w googlach |
||||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Tygrysia
Administrator
![]() |
![]() |
Vynter
![]() ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Vynter
Dzielny Rumak
![]() |
![]() |
Poprawiłam...Co jest nie tak z tym logo, ze w iE wystaje z body?
czy to mozliwe żeby nagle przeglądarka przestala czytac kometarze warunkowe? coś sie kopie na innych kompach, głównie z tym skryptem do menu. dopisałam mu jeszcze przy sciezce jezyk 'javaskrypt', zernkij czy teraz jest dobrze? bo najdziwniejsze jest to, ze na moich dówch kompach chodzi dobrze nawet pod ie, a wiem od innych, ze u nich nie zawsze chce to menu działac. ![]() Tygrysia, a ja sie tak strałam z tym obrazkiem ![]() |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
przypadkowy przechodzień
Moderator
![]() |
![]() |
usuń language, po pierwsze się go już nie używa (po to jest to type tam), po drugie jest źle wpisany (podwójny " na początku)
może spróbuj z relatywną ścieżką do skryptu, bo IE ma najwyraźniej jakiś problem z tym - na samym początku w ogóle mi to nie działało pod IE, potem sprawdziłem (w IE) czy adres skryptu jest poprawny, ok, chciało mi ściągnąć, potem bezpośrednio zmieniłem adres na stronę główną i skrypt już działał no i IE zawsze będzie rozumiał swoje komentarze warunkowe (zawsze tzn od IE5 chyba) bo to w końcu ludzie z MS wymyślili co do logo
no i zawsze jakby co to dla IE możesz dać dla #metka margin-left:-5px; w komentarzach warunkowych |
|||||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
Vynter
Dzielny Rumak
![]() |
![]() |
Ok, zmienilam troche ścieżke...nie jest relatywna, ale plik jest w tym samym miejscu co inny plik javascript, który działa bez problemu. Zerknij czy jest dobrze, bo ja nawet nie mam tego jak sprawdzic do jutra.
*** dlaczego przestały sie wyświetlac te "kropki" przy liście? |
|||||||||||||
|
![]() |
![]() | ![]() |
przypadkowy przechodzień
Moderator
![]() |
![]() |
naprawdę lepiej zrób relatywną. znowu jest tak jak przedtem - nie działa póki nie wejdę na [link widoczny dla zalogowanych]
*** są ale za tymi boksami - musisz usatwić padding-left dla ul albo margin-left dla li większy zmień tam padding:6px; dla #box ul na
a - i dodaj dla #linki span {cursor:pointer} |
|||||||||||||||
|
![]() |
![]() | Silesian-Horses; version 1.0 i 2.0 | ![]() |
|
||
![]() |
![]() |
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo